понеділок, 22 січня 2024 р.

Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна!

 

   

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!
                                                                 

  22 січня в Україні відзначається величне національне свято – День Соборності України.  У цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави.  Важливо сьогодні усвідомити кожному, що на даний час українські Захисники, весь український народ бореться за свою незалежність і популяризація патріотичної літератури об' єднує та згуртовує всіх нас. Цінуючи нашу мову ми підтримуємо нашу Україну, наших Захисників.              З метою відродження паростків духовності, патріотичного виховання, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки підготувала виставку – присвяту «Соборна мати - Україна одна на всіх, як оберіг» та виставку – вшанування «В усіх тисячоліттях і віках нехай святиться слово – Україна» . 



Матеріали виставок  висвітлюють найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави. Знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. Також представлені книги з історії України, в яких йдеться про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку та тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності.    

    Єрківська сільська бібліотека запрошує на перегляд виставок. Вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї землі й свого народу – це пізнавати себе. Тож, вивчаймо власну історію, створюємо сьогодення  і цінуймо цілість землі рідної і народу!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.