неділю, 7 січня 2024 р.

Різдвяно – новорічний серпантин в Єрківській сільській бібліотеці

Ось і завершилися різдвяно – новорічні свята, які вселяють віру українському народу на найскорішу Перемогу в Україні. Завдяки нашим Захисникам та Захисницям ми мали змогу проводити різдвяні заходи в бібліотеці та популяризувати звичаї та традиції рідного краю. У різдвяно - новорічних традиціях, звичаях, обрядах живе праведна душа українського народу. Народознавча бібліогостина «Хай щедрівка у Вашу хату принесе добра багато!» пройшла в Єрківській сільській бібліотеці. Фольклорний ансамбль «Єрківчанка» завітали до бібліотеки з щедрівками та побажаннями найскорішої Перемоги нашій Україні.




Діти - це наше майбутнє і вони залюбки підтримують українські традиції та популяризують рідну мову. Цікаво та змістовно пройшла новорічна бібліомандрівка  для дітей « Зимові історії – новорічні дива». Бібліотекар розповіла про традиції різдвяно - новорічних свят. Діти залюбки щедрували, колядували та розповідали вірші. А за традицією різдвяних свят, дітки поласували солодкими смаколиками, якими пригостив Супрун Павло Валентинович.








Зима – це найбільш книжкова пора року.  Холодний зимовий вечір найкраще присвятити приємній книзі. Цілий калейдоскоп новорічних книжкових виставок «Зимова круговерть» підготувала бібліотекар для своїзх відвідувачів. На виставках представлена література про звичаї та традиції різдвяно - новорічних свят українського народу, народні обряди, тексти колядок й щедрівок. Давні різдвяні традиції все більше і більше відроджуються сьогодні. Цікава художня література українських письменників та поетів підібрана для користувачів бібліотеки. Тут можна ознайомитись з традиційними рецептами різдвяних та новорічних страв. Хіба ж можна пройти повз таких виставок, не прихопивши із собою для читання хоч одну із представлених книжок?





То ж чекаємо на вас у Єрківській сільській бібліотеці, тут Ви зможете вибрати цікаву літературу та посидіти біля каміна з книгою.


Дякуємо Захисникам та Захисницям за можливість проводити заходи та популяризувати українські традиції.

Бажаєм вам миру,

Бажаєм вам щастя,

У серці – любові,

А в хаті – добра.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.