вівторок, 21 лютого 2023 р.

З рідним словом міцніє держава


                                                      Мово рідна! Мово невмируща!

                                                  Нездоланна в просторі віків!

                                                             Ти потрібна нам, як хліб насущний,

                                                                       Як дарунок вічний прабатьків.                                                                      

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Українська мова з покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавалася нам предками. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.                                                   На протязі багатьох років Єрківська сільська бібліотека популяризує українську мову серед жителів села. Саме цього дня в Єрківській сільській бібліотеці пройшов мовознавчий калейдоскоп «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата». Багатство мови зберігається у незліченній кількості чудових українських пісень у живій розмовній мові. Учасниці фольклорного ансамблю «Єрківчанка»:Ганна Байдіна, Тамара Джунь, Марія Канцібер, Ніна Крицька, Тетяна Чоботаренко та Ніна Ющенко закохані в українську пісню. Жінки завітали на фольклорні посиденьки «Люблю я пісню українську». Чудові українські пісні лунали в бібліотеці у виконанні жінок.


Для користувачів молодшого шкільного віку бібліотекар підготувала мовознавчий струмочок  « Світла і багата, мова мами й тата». Юні шанувальники рідного слова виявилися гарними знавцями українських  приказок та загадок. Дітей привабили новенькі книжечки  українських дитячих письменників, які вони переглянули та вибрали для читання вдома.

Для відвідувачів бібліотеки підготовлена книжкова мозаїка «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово! У барвінки зодягайся, українське слово!» 


Тож, шановні друзі, завітайте до Єрківської сільської бібліотеки та перегляньте книги, які ознайомлять вас з правилами української мови, збагатять словниковий запас, а також з творчістю видатних українських письменників та поетів.

Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.


 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.