субота, 18 лютого 2023 р.

Герої Майдану – борці за свободу, що долю змінили цілого народу!

Майдан живе, і буде жити,
Народ, що волі прагне, не здолать,
Бо правду, як Дніпро, не зупинити,
Бо ми – і спів, і гнів, і мир, і рать.

 В Україні, 20 лютого, вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих під час розстрілів на Майдані.  Революція Гідності  кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та всіх українських захисників кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну – власне життя.                                                            З  метою вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні та патріотичного виховання підростаючого покоління в Єрківській сільській бібліотеці відбулася бесіда – екскурс  «Це наші сльози, наша радість, це наша гідність та любов» . Бібліотекар розповіла про героїчні події, які відбувалися на Майдані у листопаді 2013 року - лютому 2014 року, які переросли в боротьбу українського народу за незалежність та цілісність нашої держави проти російських окупантів до сьогоднішніх днів. Для відвідувачів бібліотекар підготувала  виставку – розповідь «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання», яка знайомить з матеріалами подій Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі. Книжкова виставка привертає увагу відвідувачів бібліотеки творами сучасних українських авторів про події на Майдані, а також  книги в яких розповідається про долі звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій. На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації. 

  Зацікавила користувачів творчість поетеси з Полтавщини Тетяни Домашенко, зокрема книга «Ангели-охоронці» - це віршована історія України. Книга з гірким присмаком правди. Там є все: і вдячність воїнам, і біль за Україну, і заклик до дій. 21 лютого 2014 року Тетяна Домашенко вперше назвала Небесною Сотнею полеглих учасників Євромайдану у вірші  «Небесна Сотня воїнів Майдану». 

Ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються небесними захисниками України! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.


Події на Майдані проявили вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українських захисників, які ціною свого здоров’я і життя сьогодні боронять  від російського агресора незалежність та цілісність нашої країни.

Слава Україні! Слава ЗСУ!

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.