вівторок, 9 березня 2021 р.

Тарас Григорович Шевченко – душа українського народу

 


Щовесни, коли тануть сніги, 
І на рясті просяє веселка, 
Повні сил і живої снаги 
Ми вшановуєм пам’ять  Шевченка…                                                                     
Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета мислителя, художника, палкого патріота України - Тараса Григоровича Шевченка. Актуальність Шевченкового слова і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».     

   З метою вшанування пам’яті великого поета і популяризації його літературної та мистецької спадщини серед користувачів різної категорії бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки  підготувала літературну вітальню  «Вічно буде серед нас – України син Тарас». Для відвідувачів підібрана література, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса  Григоровича Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.  

 Користувачі бібліотеки мали змогу, з допомогою книжкової виставки, перегорнути сторінки життя Великого Кобзаря,  та за бажанням зачитати  улюблені вірші і цим висловити свою шану Великому Кобзареві. 












Приваблює відвідувачів бібліотеки  постійно діюча виставка – портрет «Слово, пісня, дума Кобзарева – ви окраса й суть мого життя». 

Виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.  














Поезія Шевченка – особлива, бо йшла від серця і думками була спрямована в майбутнє. Сьогодні вона знаходить відгук у наших душах, хвилює. В ці березневі дні Єрківська сільська бібліотека та її юні користувачі Богдан Оврах та Анастасія Роменська підготували поетичне читання «Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів».














Минуло 207 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий говорить він із своїми наступниками. Тож, завітайте до бібліотеки та пориньте в світ поезії Великого Кобзаря.

Шевченкова весна довіку не зів'яне,

Його "Кобзар" нікому не спалить!

Він тут ходив, він тут любив і плакав

Шапки з голів - і голови схиліть!

І станьмо перед Богом на коліна,

Схилім у шані голови свої,

Щоб наша солов'їна Україна

Цвіла, як солов'їні гаї!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.