неділя, 21 березня 2021 р.

Книги Єрківській сільській бібліотеці від миргородської дитячої письменниці Людмили Маркової

 

  Знайомство з краєзнавчою літературою, творчістю земляків – це не тільки залучення до славетних сторінок історії рідного краю, а й спосіб виховання у користувачів почуття патріотизму. Систематична робота зі збирання і збереження інформації про рідний край, письменників та поетів Миргородщини сприяє перетворенню бібліотеки на дієвий краєзнавчий центр громади.                            Приємний сюрприз очікує на  користувачів Єрківської сільської бібліотеки, а саме книги, які подарувала дитяча письменниця -  Людмила Маркова.  

    Людмила Миколаївна Маркова -  миргородська дитяча письменниця, голова Миргородського літературного об`єднання «ДієСлово». Народилася 11.03.1973 року в м. Миргороді. 1988 – 1991рр. – навчалася в Гадяцькому культурно – просвітньому училищі за фахом « Бібліотечна справа». З 1991 року працює в Миргородській міській бібліотеці для дітей. Пише вірші, віршовані казки, прозові казки для дітей.               

                                                       


  Твори авторки друкувалися в ЗМІ:  в місцевій пресі, в дитячій періодиці. Поетичні твори ввійшли до збірок «Книжечка для мене» (2011р.), «Шевченко в серці миргородців» (2014р.), «Миргородські обрії» (2020р.). 2018 року у ТОВ «Видавництво «Миргород»  вийшла друком абетка – розмальовка «Про всіх потрошку», 2020р. -  книга «Жила в болоті жабка».                                        Людмила Маркова має відзнаки Міжнародного конкурсу «Корнійчуковська премія» в номінації  «Поезія для дітей» (2014 р., 2019р.). Переможець загальноміського рейтингу популярності «Людина року» в мистецькій номінації  «Премія ім. Антона Шевченка» (2015 р.). Лауреат літературної премії ім. Олеся Донченко у номінації «Художня література для дітей та про дітей» за абетку – розмальовку «Про всіх потрошку».













Маркова Л.М.

  Про всіх потрошку: абетка - розмальовка . / Л.М.Маркова – ТОВ «Видавництво «Миргород», 2018. – 32с.     

 До абетки увійшли коротенькі віршики про веселих, непосидючих, хоча подекуди, вередливих і не дуже слухняних, а ще кмітливих і допитливих хлопчиків і дівчаток. Книга для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.

 




Жила в болоті жабка/ Людмила Маркова – Миргород: ТОВ Видавництво «Миргород», 2020. – 160с.    

                                                                               


                 












 Книга віршів та казок, в якій маленькі читачі – дошкільнята та учні молодших класів – познайомляться з дотепними і веселими віршами про дітей і тварин, про загадковий світ природи, відкриють для себе величезну країну казкових  пригод, де добро перемагає зло. У збірці використано малюнки дітей, подаровані авторці на творчих зустрічах.

 






Миргородські обрії: літературний альманах / Миргородське літературне об’єднання «ДієСлово». – Миргород: ТОВ Видавництво «Миргород», 2020 – 100с.















Літературний альманах «Миргородські обрії» - збірка творів, автори яких входять до складу Миргородського літературного об’єднання «ДієСлово». Літературний альманах «Миргородські обрії» призначений для широкого кола читачів, адже містить твори різні за тематикою – дитячі вірші, історичні дослідження краєзнавців, патріотичну та ліричну поезію, мистецтвознавчі статті.





Єрківська сільська бібліотека та її користувачі дуже вдячні Людмилі Миколаївні за такий чудовий та пізнавальний подарунок. Бажаємо успіхів у творчій діяльності та чекаємо на нові книги.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.