середа, 3 березня 2021 р.

Літературне сузір’я

     Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Професія письменника багатогранна і заслуговує глибокої поваги. Саме тому і був створений Всесвітній день письменника. Його святкування ініціював ПЕН-клуб (PEN International) — правозахисна організація, яка об’єднує професійних письменників, які працюють у різних жанрах літератури. Сьогодні в світі налічується близько 150-200 тисяч професійних письменників і пишуть вони більш ніж 150 мовами. Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Чесність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу.                                    3 березня, у Всесвітній день письменника, Єрківська сільська бібліотека запросила читачів на променад-знайомство «Від Шкляра до Жадана: письменники, які відкривають світу Україну». Девіз знайомства: «Люби рідне! Читай українське!». Твори українських письменників читають в Україні та за кордоном. Вони отримують міжнародні премії та перекладені на різні мови світу. Бібліотекар більш детально ознайомила відвідувачів з сучасними українськими письменниками, цікавими фактами з їх життя та творами.  

                                                                             

    Книжкова виставка – піар «Щедрий зорепад від письменників сучасності» більш наглядно доповнила розповідь бібліотекара. 












 На виставці представлені художні твори: Ліни Костенко, Василя Шкляра, Ірен Роздобудько, Сергія Жадана, Люко Дашвар, Дари Корній, Макса Кідрука, Ірени Карпи, Володимира Лиса, Світлани Талан, Василя Слапчука, Марії Матіос, Надії Гуменюк, Оксани Забужко, Юрія Винничука, Наталії Дурунди, Андрія Кокотюхи, Жанни Куяви, Олексія Волкова, Мирослава Дочинця, Марини та Сергія Дяченків,  Галини Пустовгар, Андрія Куркова, Дарини Гнатко та Ніни Фіалко. Вони виражають глибину творчості, яка робить кожного письменника неповторним та представляють різноманіття жанрів української літератури.                                                                       























 Запрошую всіх, хто цікавиться літературною працею та шанує красне письменство, завітати на перегляд цікавої виставки. Адже, метою бібліотеки є зробити відпочинок користувачів не тільки цікавим, легким та приємним, але й високоінтелектуальним. Сподіваюся, що кожний з Вас знайде свого письменника та книгу.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.