неділя, 14 лютого 2021 р.

Кохання – то вічна людська краса

   Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. Щорічно, 14 лютого світ відзначає одне із найромантичніших свят – день святого Валентина. У цей час закохані зі всіх куточків світу не лише обмінюються подарунками, обіймами і радісними емоціями, а й висловлюють вдячність святому Валентину й просять його захистити їхні стосунки.
Свято закоханих відрізняється від інших днів календаря не лише романтичною атмосферою та розкиданими пелюстками троянд, а й своєю цікавою непростою історією. Здавна вважали, що цей день повен різних таємниць та легенд його походження. За однією з них ми дізнаємося, що в 3 ст. до н.е. римський імператор заборонив одружуватись молодим людям. Він вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами. Молодий єпископ Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в’язниці. Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою своїй закоханій він надіслав листівку-зізнання в коханні з підписом “Від Валентина”. Відтоді в день Валентина закохані надсилають анонімні листи-зізнання і називаються вони “валентинками”.                                                                                                 Кохання – це почуття, про яке писали у всі віки, воно подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, романів. Любов додає впевненості у собі і власних силах, змушує перебороти неможливе,  надихає на добрі справи і вчинки. Вона – основа стосунків між людьми, вона приносить комусь щастя і спокій, комусь розчарування і біль, але нікого не залишає байдужим. Саме цьому загадковому почуттю, яке з’являється не звідки і зникає без попередження, присвячена книжкова виставка – інсталяція « Ти без мене – не ти, я без тебе – не я » організована в Єрківській сільській бібліотеці.

Книги представлені на виставці – це вибухова суміш, яка переповнена безміром ніжності, таємницею всепрощення, силою почуттів і відданості, нестримним вибухом фантазії та багатством уяви. Вони стануть найкращими порадниками і вчителями у ваших сердечних справах. Бібліотекар провела літературний акорд «Теплі історії про кохання». Відвідувачі ознайомилися з історичними фактами виникнення свята та «валентинок», завдяки огляду літератури на тему любові поринули в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох та сучасності, обрали книги за вподобаннями.                                                                 


  Якби там не було, а кохання існує стільки, скільки існують і люди, і займає головне місце у їхньому житті. І нехай у нашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землі любов одне до одного. Чекайте світлого частого кохання. І воно обов’язково прийде до ваших сердець.               



                                                                                                       


                                







    Тож, запрошую всіх бажаючих завітати до Єрківської сільської бібліотеки за книгою, яка подарує вам радість зустрічі з улюбленими героями, підніме настрій, стане віддушиною серед сірих буднів. А також ознайомитися з виставкою та одержати більш детальну інформацію про це романтичне свято.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.