четвер, 1 жовтня 2020 р.

МУДРА ТА БАГАТА ЛІТАМИ


Летять літа , як білі журавлі,

Дзвенять, як ті волошки в житі,

Та не зникає слід їх на землі,

Якщо для добрих справ були прожиті.                                                                Непомітно, але впевнено вступила у свої право осінь. Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана. Вік мудрості – прекрасний вік. Він привабливий наявністю досвіду, знань і розумного ставлення до життя.                                                          Якименко Марія Михайлівна, жителька села Єрки, 19 серпня відзначила свій ювілей – 90 років. Добра, мудра,чуйна, щедра , багата душею жінка За спиною у Марії Михайлівни великий життєвий шлях, вистражданий під чорним крилом голодоморів, в кривавому пеклі Другої Світової війни. Більше 40 років пропрацювала в колгоспі.                          Притишивши ходу, озирнувшись назад, розумієш – швидко, дуже швидко минає людське життя. І хочемо ми чи ні, але всього буває на віку: радість і печаль, горе і щастя. Гіркі материнські сльози, гіркі, як полин і пекучі розривали душу Марії Михайлівни, коли вона втратила своїх дітей. А розрадою в її житті стали онуки: Оксана, Олена, Ольга та Олеся, які піклуються про свою бабусю. Радіє бабуся зустрічам зі своїми правнуками, а їх у неї – шестеро та маленькою праправнучкою. В усьому, до чого торкалися руки жінки, залишалася частка її душі. Марія Михайлівна захопилася вишивкою ще з дитинства.  Вишиваючи візерунки на сорочках, рушниках, подушках, та скатертях вона вкладала в них свою надію, настрій, сподівання. Уміло підібрані, складені візерунки, кольори, витворені протягом життя.  








 Яка краса! Оце скарби, оце обереги! «Як лебеді пливуть через роки в грядуще невмирущі рушники». А в тих рушниках уся наша Україна.   Шановна Марія Михайлівна,
хай Ваша золота осінь буде щасливою, а доля щедрою на великі й маленькі радощі на мир і добро, нехай онуки будуть для вас гордістю, а правнуки  та праправнуки - радістю. Бажаємо Вам гарного здоров’я на багато, багато років. 

Нехай для Вас же сонце світись

І квіти ніжності цвітуть

Нехай в добрі у щасті й мирі

Усі роки пройдуть

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.