четвер, 19 травня 2022 р.

Вишиванка - код української нації

 

Вишиванка – символ України,
Кожної великої родини,
Нашої історії та мови
Залюбки вдягаєм її знову.

 Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній із сивої давнини живе мудрий і добрий, творчий і натхненний народ. Саме тому, мабуть, наш народ і подарував світові неповторну українську вишивку, за якою нас упізнають в різних куточках світу. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наша національна гордість та оберіг.                                                                                      Сьогодні, вишиванка, стала символом єднання та незламності українського народу. Саме, до Всесвітнього дня вишиванки, який в цьому році припадає на 19 травня, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки разом з учасницями Клубу дозвілля для жінок «Єрківчанка»  провели поетичний візерунок «Моя вишиванка – душа України, і зірка яскрава для дочок – синів». Жінки одягнувши вишиванки читали вірші українських поетів, висловлюючи свою  єдність та  красу українського слова.






Також переглянули виставку - вернісаж  «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної  душі ». Ця виставка знайомить з історією української вишивки від Х до ХХ століття, з технікою шитва, розкриває символіку орнаменту на вишиванці.



Ми з вами усі - українці, яких об'єднує у велику родину любов до рідної землі, до пісні, до вишиванки. Нехай у наших оселях знову запанує мир!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.