понеділок, 21 лютого 2022 р.

Герої Майдану – борці за свободу, що долю змінили цілого народу!

 Під прапором стояли – під прапором спочили.                                                               Прийми, о Господи, синів своїх!                                                                                    За України волю їх убили                                                                                                   В шалений жар тривожних днів.

  В Україні, 20 лютого, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих під час розстрілів на Майдані.  Революція Гідності  кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну – власне життя.  З метою вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні та патріотичного виховання підростаючого покоління бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки провела огляд книжкової виставки – вшанування    « Майдан. Простір гідності, свободи і єднання » .



 Юні користувачі бібліотеки ознайомилися з матеріалами, які розповідають про перебіг Революції Гідності. Дітей зацікавили книги в яких йдеться про українських воїнів, які  зараз своїм життям виборюють на Сході України  наш мир і спокій. Хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні та українських військових, які віддали своє життя за незалежність нашої країни.

 Книжкова виставка привертає увагу відвідувачів бібліотеки творами сучасних українських авторів про події на Майдані, а також  книги в яких розповідається про долі звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій. Зацікавила користувачів творчість поетеси з Полтавщини Тетяни Домашенко, зокрема книга «Ангели-охоронці» - це віршована історія України. Книга з гірким присмаком правди. Там є все: і вдячність воїнам, і біль за Україну, і заклик до дій. 21 лютого 2014 року Тетяна Домашенко уперше полеглих учасників Євромайдану назвала Небесною Сотнею у вірші  «Небесна Сотня воїнів Майдану». 




  На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.



  Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Хай пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

 

                                                                                    

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.