суботу, 20 листопада 2021 р.

Герої Майдану – борці за свободу, що долю змінили цілого народу!

 

Майдан живе, і буде жити,
Народ, що волі прагне, не здолать,
Бо правду, як Дніпро, не зупинити,
Бо ми – і спів, і гнів, і мир, і рать.                                                                                         
21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Цього  дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви.

Цій знаковій події присвячена бесіда – екскурс «Це наші сльози, наша радість, це наша гідність та любов»,  яка відбулася в Єрківській сільській бібліотеці. Присутні переглянули  виставку – розповідь  « Майдан. Простір гідності, свободи і єднання » та ознайомилися з матеріалами, які розповідають про перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі. Також представлені книги, присвячені російсько-українському протистоянню на Сході України, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.


В матеріалах виставки розповідається про тих, хто загинув за нашу Україну під час Революції Гідності; хто зараз своїм життям виборює на Сході  наш мир і спокій.  Виставка знайомить з творами сучасних українських авторів про події на Майдані, а також зі світлинами Героїв Небесної Сотні. На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.     


Хай пам’ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.                            


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.