пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

Книги – мудрість століть

 


 «Хто полюбить книгу,

той далеко піде у своєму розвитку.

Книга рятує душу від здерев’яніння.»

Т.Г. Шевченко

Книга – це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розуміння краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття, однак саме книга є справжнім вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.                                         


    23 квітня відзначається Всесвітній день книги й авторського права, який святкують у 190 країнах світу. Святкування Всесвітнього дня книги та авторського права має на меті привернути увагу публіки до книги як джерела отримання знань та засобу комунікації, підкреслити особливого значення ролі книг і авторського права в розвитку культури. Традиційно в цей день у багатьох країнах світу проводяться виставки, громадські читання, конференції, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання, в усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки.          

  Єрківська сільська бібліотека щиро вітаємо всіх шанувальників книги, усіх тих, хто розвиває друковане слово, хто причетний до книжкової справи  із Всесвітнім днем книги і авторського права. Нехай придбана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа. А по закінченню карантинних обмежень Єрківська сільська бібліотека запрошує всіх бажаючих скористатися різноманітним книжковим фондом бібліотеки та вибрати книги для читання, а також переглянути  цікаві та змістовні книжкові виставки!

 















«Читайте! Читайте! Читайте!

Читайте не поспішаючи, щоб не втратити

жодної краплі змісту книги.

Читайте! Нехай не буде жодного дня,

коли б ви не прочитали хоча б однієї

сторінки з нової книги!»

 К. Паустовський

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.