пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Нехай земля квітує всюди - природу збережемо, люди!

 


Очистимо Землю від бруду і скверни,
Посіємо скрізь доброти й квітів зерна!
Хай буде планета красива й зелена
Для щастя, добра і для тебе й для мене!

  Щороку, у третю суботу квітня, в Україні відзначається День навколишнього середовища більш відомий, як День довкілля. Завжди українці долучалися до акцій, направлених на збереження та примноження природного фонду рідної країни. В рамках оголошеного місячника благоустрою та озеленення мешканці села Єрки вийшли на суботник та прибрали велику територію села.


















 До цієї важливої дати бібліотекар та юні користувачі Єрківської сільської бібліотеки готувалися заздалегідь. Дітки підтримали екологічну акцію «Збережемо ліс», яку допомогла провести чудова лялька Пейпа. Вона заохотила дітлахів збирати макулатуру, а за виручені кошти у бібліотеку придбали гарні книги.











 У дітей залишилися чудові враження, тому  вирішили такі акції проводити  і надалі. А неперевершену Пейпу виготовила для Єрківської дітвори художник Людмила Трофімова. 

Природа щедро обдарувала нашу землю. Вона — вірний друг й неоціненне багатство, джерело здоров'я й радості. Ми із задоволенням милуємося золотими нивами пшениці, широкими луками, лісами, ріками та озерами. Дихаємо п'янкими ароматами садів та квітів. Саме все це і надихнуло жительку села Єрки Ганну Юхимівну Рибалко зробити цікаві фото природи рідного села та подарувати бібліотеці, які доповнили виставку «Дивокрай – Миргородщина»                            Гарний, милий, рідний край
  Поле, річка, синій гай
  Любо стежкою іти,
  Тут живемо я і ти.







Дізнатися якомога більше про природу й чарівний світ довкілля допоможуть книги представлені на виставці - огляді «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди».


Немає кращої землі, ніж наша. Ми любимо її  ліси й розлогі ниви, озера і річки, міста та села в квітучих вінках садів, мову і пісні, що споконвіку живуть у серці нашого народу. Проте, ми з вами, ніколи не повинні забувати, що охорона природи має для людини надзвичайно важливе значення. Адже кожному із нас, потрібно усвідомити, перш за все, відповідальність за залишене сміття, забруднену воду чи повітря, за нанесення непоправної шкоди природі. Тож, шануймо та оберігаймо нашу природу, бо вона запорука нашого здорового життя.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.