пʼятницю, 26 червня 2020 р.

Оберіг нашої державності



                                                                                                                                          Я маю право жити на Землі,
Творити, дихати, учитись.
Примножувать багатства всі її,
Своєю Україною гордитись.
28 червня наша країна відзначає День Конституції. Конституція України - це не лише Закон законів, це - серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Щоб ознайомити відвідувачів бібліотеки з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки підготувала виставку – присвяту «Конституція миру й звитяг».  Для більш детального вивчення прав людини користувачам запропонована правознавча, історично-довідкова література.























Історичний екскурс «Конституція Пилипа Орлика - перша конституція в Україні та у світі» презентує читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.                                                                                                                                                 
                                                                                                                                             Прес – калейдоскоп «Подорож сторінками історії становлення Конституції України» поєднав у собі історичні факти про становлення нашої Конституції та правові аспекти.                                                                                                         Цікавим та повчальним було для  юних читачів бібліотеки віртуальне знайомство «Конституція очима дітей».                                                                                                                                     
                                                                                                                    
Інформаційно-правова відео мандрівка «Конституцію: вивчаємо, знаємо, поважаємо» ознайомила відвідувачів з основними засадами Конституції України, як право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування, право на навчання та інше.                                                                                                     
                                                                                                                         
Конституція України… Зіткана з сяйва зірок та гомону лісів, скупана в кришталевих струмках та козацькій звитязі, змочена сльозами невільників та обласкана натхненним вітром свободи. Цей дорогоцінний спадок предків покликаний берегти право людини на вільне життя та всебічний розвиток особистості.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.