понеділок, 22 червня 2020 р.

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні


    Щороку, 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Війна супроводжувалася жорстокістю, масштабними руйнуваннями населених пунктів, знищенням великих груп населення, депортаціями. Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця.                                                                                                                                 
   Сьогодні, 22 червня,  до пам’ятника загиблим воїнам – односельчанам прийшли депутати Ярмаківської сільської ради, бібліотекар та користувачі Єрківської сільської бібліотеки, щоб вшанувати  пам’ять жертв війни  - покладанням квітів та хвилиною мовчання .    
                                                                     
                                                           























                        














Відвідувачі Єрківської сільської бібліотеки мають змогу ознайомитися з матеріалами виставки - пам'яті "Чорний день на роки і віки"    
                                                  


    Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.

                     Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.