неділю, 25 лютого 2024 р.

Леся Українка. Високе світло імені та слова


  Леся Українка…Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. 25 лютого - день народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.  У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла крізь усе своє життя. 


  Щоб більш детально ознайомити юних відвідувачів з творчістю Лесі Українки в Єрківській сільській бібліотеці пройшла літературна мандрівка «Нехай мої струни лунають, нехай мої співи літають по рідній коханій моїй стороні!». Бібліотекар презентувала літературну виставку-персоналію « Леся Українка – людина народжена Україною» та ознайомила з її чарівною поезією. Дітям було цікаво дізнатися про маловідомі факти з життя славетної української письменниці. Аня Мащенко, Анастасія Роменська та Мар’яна Мащенко прочитали вірші Лесі Українки. Пісня «Стояла я і слухала весну…», написана на вірші української поетеси визвала захоплення у відвідувачів.

Леся Українка прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси. Тому недаремно її твори користувалися і користуються надзвичайною популярністю. Єрківська сільська бібліотека запрошує всіх бажаючих завітати до бібліотеки та відкрити для себе Лесю Українку: ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси звернутися до її ліричних віршів, поем та драматичних творів.


 

 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.