вівторок, 21 листопада 2023 р.

Герої Майдану – борці за свободу, що долю змінили цілого народу


Майдан живе, і буде жити,
Народ, що волі прагне, не здолать,
Бо правду, як Дніпро, не зупинити,
Бо ми – і спів, і гнів, і мир, і рать.

21 листопада  - День Гідності та Свободи . 10 років тому, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться  змінять цілий світ. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Головний символ Революції Гідності – Прапор України. Єдиний духовний помічник – національний Гімн. На Євромайдані були мільйони українців, кожен усвідомлював небезпеку та ризик, але переважало бажання змінити країну. З кожним кривавим днем протистояння Небесна Сотня поповнювалась новими Героями, яких у вічність проводжала вся країна…                                                        З метою віддання належної шани патріотизму й мужності героїв Майдану в Єрківській сільській бібліотеці  пройшла патріотично – інформаційна година «Україно, твоя доля – гідність, злагода і воля». Бібліотекар розповіла про події Майдану, які переросли у війну за незалежність нашої України та ознайомила з виставкою - вшанування « Майдан. Простір гідності, свободи і єднання» на якій представлені видання, що дають можливість доторкнутися до живої історії в мить її творення, побувати в епіцентрі напружених суспільних подій;  ознайомитися з мужніми та відважними учасниками Революції Гідності.  Боротьба за вільну Україну триває і сьогодні. На виставці розміщені документальні та художні книги сучасних українських авторів.  Це розповіді про те, якою ціною здобувається свобода та незалежність нашої держави.     

                                                    



Ганна Ступка, Тентяна Чоботаренко та Галина Трященко  читали вірші Тетяни Домашенко» Небесна Сотня воїнів Майдану», « Герої не вмирають», «Молитва України».                                                                                                 

     Хай пам’ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.  

                 Вистояли на Майдані – переможемо у війні!                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.