пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України. З нагоди цієї важливої історичної дати та культурних надбань українського народу, його історичного минулого і сьогодення в Єрківській сільській бібліотеці пройшла історико - патріотична година                       " Соборність рідної землі - основа нашої держави". Бібліотекар розповіла присутнім про вагому подію - об'єднання УНР та ЗУНР в одну державу. Що Акт Злуки відображав споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу та став виявом волі українців до етнічного та територіального визнання. Важливо сьогодні усвідомити кожному, що на даний час українські Захисники, весь український народ бореться за свою незалежність.








 Бібліотекар та користувачі Єрківської сільської бібліотеки активно популяризують рідну мову. Вірші українських поетів читали Валентина Баришполець, Тамара Джунь, Оля Канцібер та Валентина Гречана. 













Українські народні пісні - велике та цінне надбання українського народу, вони лунали у виконанні Ганни Байдіної, Тетяни Чоботаренко, Тамара Джунь, Ніни Крицької та Марії Канцібер.

Такі важливі заходи об' єднують та згуртовують всіх нас. І цінуючи нашу мову ми підтримуємо нашу Україну, наших Захисників. Тільки разом до Перемоги!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.