субота, 4 червня 2022 р.

Природа – вічне джерело краси та здоров’я

 

Очистимо Землю від бруду і скверни,
Посіємо скрізь доброти й квітів зерна!
Хай буде планета красива й зелена
Для щастя, добра і для тебе й для мене!                                                            Найбільше диво на Землі - диво природи! Це і сосни, що шумлять у вишині, і лісова тиша під акомпанемент пташиного співу, і прохолода прозорої річки, і польові квіти, що привітно зустрічають нас. Це і ранкове сонце, яке встає з-за лісу над полями. Водночас природа - це скарбниця нашої духовності. Традиційно Україна, як і весь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони довкілля. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. З метою розширення і збагачення знань про природу рідного краю, виховання дбайливого ставлення до всього живого бібліотекар створила для відвідувачів  Єрківської сільської бібліотеки екокуточок з книжково - ілюстративними виставками.  Подивитися в блакитні очі незабудок, на золоте і променисте серце ромашки, шляхетність троянд можна при перегляді виставки - огляду  « Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди!».

 Користувачі бібліотеки мають змогу дізнатися, які рослини, птахи та звірі занесені до Червоної книги та прочитати літературу про охорону довкілля. Розділ виставки «Краса довкілля й поетичне слово» знайомить з чудовими дитячими віршами відповідної тематики. А юні користувачі бібліотеки зможуть відгадати цікаві загадки про природні явища, тварин та рослини.

 Про дивовижний світ природи, про великі і малі таємниці тварин, пернатих друзів та цікавинки рослинного світу розповість виставка - панорама« Одна Земля у нас, одна, хай буде чистою вона»

Краса природи надихнула жительку села Єрки Ганну Юхимівну Рибалко зробити цікаві фото краєвиду рідного села та подарувати бібліотеці, які доповнили виставковий куточок.


 Тож, Єрківська сільська бібліотека гостинно запрошує всіх до цікавого та змістовного перегляду книжкових виставок. І пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!

Любімо світ, в якому ми живемо!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.