понеділок, 4 січня 2021 р.

ЧАРІВНІ МЕЛОДІЇ ЗИМОВИХ СВЯТ


    Зима  - найвеселіша і найцікавіша пора року, вона багата на новорічно – різдвяні свята.  Цих свят з нетерпінням  очікують як діти, так і дорослі. Народні свята новорічно-різдвяного циклу дуже колоритні, цікаві своєю самобутністю і чарівністю, глибиною народної філософії, дивовижною красою і духовністю української нації. День Святого Миколая, Новий рік,  Різдво, Щедрий вечір, Водохреща несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення, злагоду та щирість радісних побажань.                                                                            Напередодні Нового року яскрава, чарівна  ялинка засяяла у фойє Єрківської сільської бібліотеки. 














  Щороку бібліотекар намагається зробити зимові свята веселими і змістовними для всіх своїх відвідувачів. Найбільш яскраві враження, звичайно, отримують наші діти, а все тому що тільки вони можуть щиро вірити у чарівні новорічні дива. От і завітав Дід Мороз до єрківських малят на свято. Скільки радості та захоплення було видно в оченятах щасливої дітвори. Вони із задоволенням розповідали новорічні віршики дідусеві та отримували за це подарунки.
















  Напередодні  Нового року бібліотекар запропонувала юним читачам відтворити святковий настрій за допомогою олівців, пензликів та яскравих фарб, створити свої неповторні, сповнені дитячої безпосередності, малюнки та композиції. Багато позитивних емоцій отримали Діма Канцібер, Аня Мащенко, Надійка та Діма Моренки,Богдан Оврах, Юля Очкас, Анастасія та Андрійко Роменські під час творчого процесу створення фотогалереї «Новорічна казка».                                                                                                                                                      




     





















  Цикл книжкової мозаїки до новорічно-різдвяних свят в бібліотеці розпочався ілюстрованою виставкою - присвятою до Дня Святого Миколая «А хто, хто Миколая любить». Виставка наповнена розповідями про історію та традиції святкування Дня Святого Миколая, віршами та оповіданнями.  

   Виставка – свято «Різдво в хату несе щастя багато»  розкриває звичаї та традиції українського народу в зимові свята: Різдва Христового, свята Маланки, Василя, Хрещення. Святкові колядки, щедрівки, новорічні вірші та різдвяні  пісні доповнюють святкову тематику виставки. Найголовніше, що яскраві та вражаючі  виставки задовільнять найвибагливіші смаки наших користувачів. 





Тож, запрошую  всіх бажаючих ознайомитися з розмаїттям літератури новорічно – різдвяної тематики завітавши до Єрківської сільської бібліотеки.


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.